Lehed

teisipäev, 1. detsember 2015

Ajalehepaberist jõulupärg



Facebooki punuhoolikute kommuunis esitletakse iga päev imelisi töid ja mida rohkem jõulu poole, seda jõuluteemalisemad punutised ka tulevad.

Mulle hirmsasti meeldis ajalehetorukestest jõulupärja punumine. Ütlen ausalt, et nii imelihtsat ja mõnusat tööd pole ammu teinud. Pärja punumiseks on vaja:
- ajalehti
- peenikest sukavarrast
- liimipulka
- viimistlemiseks rohelist värvi (mina kasutasin spreivärvi)
- kaunistamiseks erinevaid asju.

Kuna jutustamise teel on raske lahti seletada, kuidas täpsemalt ajalehetorukesi keerata, siis tasub vaadata ühe vene proua videot. Tal on väga palju erinevaid videosid, nii algajatele kui ka edasijõudnudtele, mida kõike saab ajalehetorukestest teha.


Kui valmis on keeratud umbes 100 torukest, siis algabki punumine või ma pigem nimetaksin põimimiseks. Ise õppisin sellest videost.


Mina punusin umbes 80sentimeetrise vorsti ja siis ühendasin otsad kuumaliimi abil. Natukene toonisin vedela rohelise akrüülvärviga, kuid põhilihvi andsin spreivärviga, mis muutis pärja jäigaks ja veekindlaks. Pärg tuli pisut lopergune seetõttu, et kasutasin erinevast paberist rullitud torusid. Siit moraal - kasutada ainult ühesugust paberit, olgu see ajaleht, reklaamleht või printeripaber.


Kaunistada võib igaüks kuidas soovib, kes rohkemalt ja uhkemalt, kes vähemalt ja tagasihoidlikumalt :) Samal põhimõttel saab punuda ka lauale pärja, millele saab hiljem lisada küünlaid, käbisid ja muid jõuluehteid.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar